Jobb: Bolagsjurist med fokus på hyresjuridik

Titel Bolagsjurist med fokus på hyresjuridik
Plats Stockholm
Jobbinformation

Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF och är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter på utvalda orter från norra till södra Sverige. Som arbetsgivare kännetecknas vi av en dynamisk miljö och korta beslutsvägar. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling för dig som har drivkraft och engagemang. Nu söker vi ytterligare en jurist. Läs mer på Rikshem.se

Bolagsjurist med fokus på hyresjuridik

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har 7-10 års erfarenhet av juridiskt arbete från fastighetsbolag, advokatbyrå eller med annan relevant rådgivningsbakgrund med inriktning mot hyresrätt. Vill du ta stort ansvar och vara med och utveckla vår verksamhet är det här rätt tjänst för dig. Du ska främst bistå med löpande rådgivning, utbildning och framtagande av mallar inom hyresrätt, såväl bostadshyresrätt som lokalhyresrätt, men även löpande hantera frågor och rådgivning inom den övriga fastighetsrätten, bl a avseende bostadsrättsfrågor och exploateringsfrågor samt även i övrigt bistå i juridiska frågor som kan uppkomma på ett stort fastighetsbolag. Tjänsten är placerad på juristavdelningenpå huvudkontoret i centrala Stockholm. På avdelningen arbetar Rikshems chefsjurist, som du kommer rapportera till, och ytterligare en bolagsjurist.

Vi erbjuder dig att bli del av ett team med proffsiga och entreprenörsdrivna kollegor som affärs-mässigt och med ett personligt engagemang på ett effektivt sätt jobbar med våra byggstenar det starka företaget, den nöjda kunden, den hållbara fastigheten, det trygga grannskapetoch ytterst bidra till utvecklingen av det goda samhället. Rikshem arbetar för att vara en inkluderande organisation och värdesätter nya perspektiv och olikheter.

Utbildning / Erfarenhet

Du har juristexamen och mycket goda akademiska meriter och har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Tingstjänstgöring och erfarenhet från att driva process i hyresnämnd är meriterande, men inget krav. För att fungera i rollen är det viktigt att du har ett genuint intresse och förståelse för Rikshems verksamhet och har god servicekänsla och integritet och förmedlar förtroende. För att trivas i rollen på Rikshem är det viktigt att du har ett personligt engagemang och god förmåga att effektivt driva ditt arbete och projekt framåt. Du är noggrann, bra på att planera och organisera ditt arbete och är angelägen om att nå resultat och deadlines med hög kvalitet i ditt arbete. Du är självgående, prestigelös och trivs med att arbeta i team och tycker om att utveckla och bibehålla personliga relationer.

Tillträde till tjänsten sker efter överenskommelse.

I denna rekrytering samarbetar vi med von Feilitzen & Partners och har du några frågor kring tjänsten kontakta gärna Rosita von Feilitzen, tfn: 073-540 57 07. Välkommen med din ansökan bestående av CV, personligt brev, betyg från juristprogrammet samt andra relevanta betyg och intyg till rosita@vonfeilitzen.se. Vi arbetar med löpande rekrytering så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 19 augusti. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Ansök nu