Jobb: Bolagsjurist till Keolis

Titel Bolagsjurist till Keolis
Plats Stockholm
Jobbinformation

Bolagsjurist till Keolis

Keolis Sverige är ett dotterbolag till den internationella transportkoncernen Keolis Group med huvudkontor i Paris. Keolis Sveriges affärsidé är att erbjuda en så attraktiv, lokalt anpassad och miljövänlig stadstrafik att det kollektiva resandet ökar. Vi är i Sverige 6 000 medarbetare och omsätter över fyra miljarder kr. Med 60 000 medarbetare i 16 länder på fyra kontinenter är Keolis en ledande global leverantör av kollektivtrafik och världsledande inom automatiska tunnelbanesystem. Huvudfokus i verksamheten ligger på buss och spårbunden trafik. Keolis Sverige är ett av koncernens största bolag och motsvarar cirka 10 procent av hela koncernens storlek. Keolis erbjuder ett komplett utbud av lokalt anpassade och hållbara lösningar för kollektivtrafik. Keolis är det första större transportföretag i Sverige som helt har övergått till förnybara bränslen.

Till vårt moderna huvudkontor i Marieberg/Kungsholmen söker vi nu en bolagsjurist som vill arbeta verksamhetsnära med komplexa upphandlingar och avtal.

Arbetsuppgifter:

I rollen som bolagsjurist arbetar du mycket verksamhetsnära med juridisk rådgivning inom alla områden som är relevanta för en bred affärsverksamhet. Fokus för denna roll ligger framförallt på offentlig upphandling, kommersiella förhandlingar, avtalsrätt, bolagsrätt och compliance. Rollen kräver god juridisk kunskap tillsammans med affärsmässig förståelse för att du som bolagsjurist skall kunna bidra till strategiskt bra och kostnadseffektiva lösningar för företaget. Juridiken har en central och strategiskt viktig roll på Keolis och du kommer att rapportera till och arbeta nära tillsammans med Chefsjuristen och med en ytterligare bolagsjurist. Du kommer även att arbeta i nära samarbete med vår anbudsavdelning samt tillsammans med våra affärsområden. Detta är en bra möjlighet för en driven person att få en bred överblick och varierad inblick i det juridiska arbetet på ett större bolag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Stötta anbudsgruppen i att göra effektiva upphandlingar inom ramen för gällande regelverk och säkerställa god affärsmässig balans i kontraktsvillkoren
 • Ta fram riskmatriser när det gäller stora avtal och utvecklingsprojekt
 • Formulera, granska, tolka och förhandla affärsavtal, finansiella leasingavtal, serviceavtal m.m
 • Biträda i förhandlingar
 • Rättsutredningar
 • Stötta vid rättstvister och fordringar
 • Förbereda rapporter och redogörelser
 • Bolagsformalia
 • Vissa regulatoriska och compliance-frågor

Kvalifikationer:

 • Juristexamen
 • 3-7 års erfarenhet av relevant juridiskt arbete inom advokatbyrå, bolag eller myndighet
 • Kunskaper i LOU och erfarenhet av upphandlingar
 • Kunskap inom kommersiell rätt och erfarenhet av att förhandla avtal
 • Mycket god förmåga att kunna kommunicera både på svenska och på engelska. Kunskaper i franska är meriterande

Som person är du drivande, självgående med vana av att ta egna initiativ. Du är en socialt utåtriktad och prestigelös person som tycker om att arbeta teamorienterat. Vidare är du välorganiserad och har förmåga att prioritera. Du har en helhetssyn samtidigt som du har detaljfokus i flera frågor. Kvalitet, noggrannhet, integritet och gott omdöme är också egenskaper som är viktiga för denna position liksom förmågan att göra en bra analys. Din kommunikativa förmåga hjälper dig att skapa positiva relationer med kollegor och externa kontakter samt att föra fram ditt budskap på ett pedagogiskt och tydligt sätt.

Ansökan:

I denna rekrytering samarbetar vi med von Feilitzen & Partners och har du frågor om tjänsten kontakta gärna Rosita von Feilitzen, tfn: 073-540 57 07.  Välkommen att skicka din ansökan till rosita@vonfeilitzen.semed CV, betyg och personligt brev.  Sista ansökningsdag för tjänsten är 2018-08-13. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Ansök nu