Jobb: Dustin söker ytterligare en bolagsjurist – Legal Counsel (Commercial & Contracts)

Titel Dustin söker ytterligare en bolagsjurist – Legal Counsel (Commercial & Contracts)
Plats Stockholm, Nacka
Jobbinformation

Dustin söker ytterligare en bolagsjurist – Legal Counsel (Commercial & Contracts)

Om verksamheten

Dustin är en av Nordens ledande återförsäljare av IT-produkter med tillhörande. Med kärnan i e-handel fungerar Dustin som en brygga mellan tillverkarnas stora utbud och kundernas behov där Dustins medarbetare stödjer kunderna att hitta den rätta lösningen för dem. Dustin är en one-stop-shop som erbjuder cirka 250 000 produkter med tillhörande tjänster, funktioner och lösningar. Verksamheten bedrivs i Sverige, Danmark, Finland, Norge och Nederländerna.

Bolaget har mer än 1 000 medarbetare. Omsättningen under verksamhetsåret 2016/17 uppgick till ca 9,3 miljarder SEK. Dustin Group är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2015 och har huvudkontor i Nacka, Stockholm.

Juristavdelningen hos Dustin bidrar till koncernens lönsamma tillväxt genom att stötta organisationen med pålitlig och affärsorienterad juridisk rådgivning på en balanserad risknivå. Avdelningens verksamhet omfattar tre huvudområden: Corporate & Compliance, Commercial & Contracts samt M&A & Strategy.

Vill du vara med och vidareutveckla en av Nordens ledande återförsäljare av IT-produkter och tillhörande tjänster?

Dustin söker en driven, pragmatisk och strukturerad  bolagsjurist till huvudkontoret i Nacka Strand. Rollen har fokus på området Commercial & Contracts samt M&A. Arbetet innebär att ta ansvar för och att driva förändrings- och effektiviseringsarbetet inom dessa områden. Du ingår i ett team om tre jurister och rapporterar till Dustins chefsjurist. Rollen är baserad i Nacka Strand och resor till övriga kontor kan förekomma. Huvuddelen av arbetet sker på koncernspråket engelska.

Arbetsbeskrivning

Som bolagsjurist hos Dustin arbetar du nära verksamheten och du kommer att arbeta självständigt med projekt och i processer tillsammans med andra funktioner.  I dina arbetsuppgifter ingår:

  • Att medverka och rådge i bolagstransaktioner inom koncernen.
  • Att granska, skriva och förhandla avtal.
  • Att vara med och strategiskt utveckla, implementera och kommunicera styrdokument och processer inom relevanta rättsområden, innefattande bl.a. Dustin’s Contract Management Process.
  • Att utvärdera, utveckla och hålla juridiska utbildningar anpassade till verksamhetens behov samt
  • Att hantera bolagsrättsliga ärenden samt stödja verksamheten i legala och kommersiella frågor inom andra rättsområden.

Vem är du?

Vi söker dig som har en juristexamen och minst tre års arbetslivserfarenhet från affärsjuridisk advokatbyrå och/eller bolag. Du har mycket goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och i skrift. Erfarenhet av arbete med IT-relaterade frågor och M&A samt kunskap i något av de övriga nordiska språken är meriterande. Dina fokusområden kommer att vara kommersiella avtal och bolagsförvärv men rollen är en bred bolagsjurist roll och därför kommer den att omfatta de rättsområden som är relevanta för Dustin. Som person har du ett starkt driv och uppskattar att ta stort eget ansvar men samtidigt vara del av ett team. Du inger förtroende och har god förmåga att samarbeta och skapa relationer. Dustin är en resultatorienterad organisation, vilket kräver att du kan anta ett pragmatiskt och affärsmässigt förhållningssätt i dina beslut och råd till verksamheten.  För att lyckas i rollen bör du tycka om att ge råd till verksamheten och ha en prestigelös inställning och mycket god kommunikativ förmåga.

Du erbjuds

Hos Dustin kommer du att ingå i ett passionerat team med fokus på att tillhandahålla pålitlig och affärsorienterad juridisk rådgivning till hela koncernen. Du erbjuds en rolig, utmanande och omväxlande roll med stort ansvar i en dynamisk organisation med god sammanhållning och engagemang. Dustin har en platt organisationsstruktur och det är inte långt från tanke till handling.

Vi erbjuder dig en spännande framtid på en arbetsplats som är inspirerande och fartfylld. Här har du möjlighet att kombinera ett utvecklande arbete med familjeliv i en trygg anställning med kollektivavtal och bra förmåner. Våra värderingar präglar vår arbetsplats och vi strävar efter att hållbarhet och mångfald ska vara en integrerad del av våra processer och genomsyra hela företaget. Vi har det roligt och jobbar tillsammans för att driva Dustin framåt och vi vill att du utvecklas med oss.

Vi vill alltid bli bättre och göra saker på ett smartare sätt och uppskattar därför engagerade medarbetare som bidrar till detta. Vi sätter värde på mångfald då vi anser att det skapar den bästa dynamiken i verksamheten. Vårt huvudkontor är beläget i fina lokaler i Nacka Strand.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Dustin med von Feilitzen & Partners och vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Rosita von Feilitzen på telefon 073-540 57 07.

Välkommen med din ansökan med CV, personligt brev, betyg och relevanta intyg till: rosita@vonfeilitzen.se samt viktigt på följande länk:

https://emp.jobylon.com/applications/jobs/25248/create/

Registrera gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 17 augusti 2018. Urvalet sker löpande och intervjuer kan påbörjas innan ansökningstidens slut.

Ansök nu