Jobb: Senior bolagsjurist till Systembolaget

Titel Senior bolagsjurist till Systembolaget
Plats Stockholm
Jobbinformation

Systembolaget förstärker!

Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården i centrala Stockholm söker vi nu en senior bolagsjurist och en compliance ansvarig

Om oss 

Systembolaget finns till för att alkoholproblemen i Sverige ska vara så små som möjligt. Om starköl, vin och sprit såldes i vanliga affärer skulle alkoholkonsumtionen vara nästan 40 procent högre, beräknar forskarna. Men Systembolaget kommer bara finnas kvar så länge folk vill. Så vår utmaning är att göra allt vi kan för att kunderna ska bli nöjdare och nöjdare – utan att öka försäljningen. Det är ingen lätt utmaning, men både rolig och meningsfull. Läs mer på www.systembolaget.se.

Senior bolagsjurist

Rollen

Till vår juristavdelning söker vi en bolagsjurist med minst sex års erfarenhet från advokatbyrå eller bolag som vill vara med och driva arbetet med att utveckla de juridiska frågorna inom Systembolaget. Vi söker dig med en bred kommersiell bakgrund och vana av att hantera många olika typer av frågor och avtal. Du kommer hos oss att få medverka vid upprättande och ingående avtal, varför det är viktigt att du är van att skriva, granska och förhandla avtal. Du kommer även att få utbilda personal i olika frågor som är viktiga för vår verksamhet liksom att ha kontakt med myndigheter och departement.

För oss är det viktigt att du vill vara med och arbeta mot de hållbarhetsmål som Systembolaget har för såväl vår egen verksamhet som för hela vår leverantörskedja, från jord till bord.

Rättsområden som är viktiga för oss är kommersiell avtalsrätt, EU- och konkurrensrätt samt GDPR men det förekommer även många andra frågor i vårt dagliga arbete, exempelvis rörande intrång av Systembolagets rättigheter samt medverkande vid tvister och annan problemlösning.Goda kunskaper i svenska och engelska i tal såväl som skrift är viktigt eftersom vi arbetar på båda språken. Har du erfarenhet från livsmedelsindustri, hållbarhetsfrågor och digitalisering ser vi det som meriterande.

Du kommer att rapportera till chefsjuristen och arbeta nära de övriga bolagsjuristerna samt de olika affärsområdena inom Systembolaget.

Om dig

Vi söker dig som tycker om att skapa goda relationer, både internt och externt, och har ett öppet förhållningssätt till alla du möter.Som person är du drivande, nyfiken och har hög integritet. Du är van att arbeta självständigt, att leda projekt och tycker om att ge service till verksamheten.  Du och gillar att vara en del av ett team där vi hjälps åt för att nå resultat.  Du vet att du i din roll är hela Systembolagets ansikte utåt.

Compliance ansvarig

Rollen

Vi söker en Compliance ansvarig som kommer att ansvara för Systembolagets arbete med att proaktivt och systematiskt arbeta för att säkerställa regelefterlevnad inom rättsområden relevanta för Systembolaget. I arbetet ingår såväl att identifiera och värdera risker, skapa interna riktlinjer och utveckla struktur och processer för regelefterlevnad inom organisationen, som att implementera och utbilda organisationen, vilket innebär att du bör vara pedagogisk och van att driva projekt. Omvärldsbevakning på de områden som berör Systembolagets verksamhet ingår också i tjänsten. Vidare kommer du att bistå organisationen med råd och stöd i frågor relaterade till regelefterlevnad. Rättsområden som är viktiga är EU- och konkurrensrätt, anti-korruption och GDPR, men även frågor kring t.ex. marknadsföring är betydelsefulla.

För oss är det viktigt att du vill vara med och arbeta mot de hållbarhetsmål som Systembolaget har för såväl vår egen verksamhet som för hela vår leverantörskedja, från jord till bord.

Goda kunskaper i svenska och engelska i tal såväl som skrift är viktigt eftersom vi arbetar på båda språken.

Tjänsten kommer att rapportera till direktören för Bolag och Samhälle.

Om dig

Vi söker dig som tycker om att skapa goda relationer, både internt och externt, och har ett öppet förhållningssätt till alla du möter.Vi söker därför en person som efter sin jur kand examen har minst fem års erfarenhet från juridiskt arbete med en bred kunskap och fördjupning inom affärsjuridik. Som person är du drivande, nyfiken och har hög integritet. Det är en fördel om du har erfarenhet från arbete relaterat till compliance från liknande verksamhet. Du vet att du i din roll är hela Systembolagets ansikte utåt.

Om din utveckling hos oss

Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Kontakt

Systembolaget är en arbetsplats som erbjuder eget ansvarstagande, utveckling och arbetsglädje. Våra värderingar är omtänksam, kunnig och inspirerande. Värderingar som vägleder oss i hur vi möter varandra och i hur vi utvecklar vår verksamhet. Delar du vår vision och vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Rosita von Feilitzen hos von Feilitzen & Partners på telefon 073-540 57 07.

Ansökan

Välkommen med din ansökan med CV, personligt brev, betyg och relevanta intyg till: rosita@vonfeilitzen.se. Registrera gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 13 augusti 2018. Urvalet sker löpande och intervjuer kan påbörjas innan ansökningstidens slut.

___________________________________________________________________________

Systembolagets uppdrag baserar sig på omsorgen om folkhälsan. Visionen är att skapa ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada. Systembolaget bidrar med kunskap, både när det gäller mat och dryck och alkoholens påverkan på hälsan. På så vis vill vi inspirera till medvetna dryckesval och ett hälsosammare förhållningssätt till alkohol. För mer information se systembolaget.se

Ansök nu